Isa Hoes: ‘All Stars heeft een plek in mijn hart’

Isa Hoes speelt als sinds het prille begin van 'All stars' de rol van Roos. Toen stond ze nog samen met haar echtgenoot op de set, in een bijrol. In de vervolgserie krijgt ze veel meer tijd om te stralen.

Je bent er vanaf het begin bij, welk plekje heeft All stars in je hart?

“Een grote plek. In het begin stond ik met Antonie op het veld. Met onze zoon Merlijn in de Maxi-Cosi; later trapten de acteurs vaak een balletje met hem. Ik vind het leuk om nu de jonge generatie aan het werk te zien. Het geeft een andere dynamiek, maar tegelijkertijd lijkt het erg op de onderlinge sfeer die wij in het begin hadden. Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelt nu de broer van Hero, hij lijkt zo op Antonie. Soms kijk ik naar hem en dan vind ik het bijna eng.”

Jij speelt Roos, de vrouw van Mark. Hoe ontwikkelt jouw rol zich?

“Roos was als ‘vrouw van’ in het laatste seizoen een buitenstaander, een vrij kleine rol. Ze zat altijd maar te zeuren en daar had ik eerlijk gezegd wel een beetje genoeg van. Voor de opnames van dit seizoen belde regisseur Jean van de Velde me: ‘Maak jij je maar geen zorgen, ik heb iets leuks voor je.’ Ik was natuurlijk razend nieuwsgierig, en toen we begonnen bleek het ook echt heel geestig. Laten we zeggen dat Roos behoorlijk aanwezig is. Roos heeft voor het eerst een gigantische aanwezigheid. Ze gaat los, het is tijd voor revanche.”

Waarom blijft de serie scoren?

“Ik denk dat iedereen wil weten wat er in een kleedkamer gebeurt. De setting van een voetbalclub leent zich gewoon goed voor drama. Voetbal is geen elitesport, het is voor iedereen. Op welke andere plek kom je zo veel verschillende mensen en karakters tegen?”

Voelt All stars na twee films en de series als je eigen voetbalclubje?

“Als ik tussen draaiperiodes door collega’s tegenkom, hebben we wel meteen een soort clubgevoel. We waren zo jong toen we begonnen. Begin dertig, nu zijn we allemaal vijftigers. Ik eet nog steeds regelmatig met vier meiden die meewerkten aan het eerste seizoen. Dat doen we al 26 jaar.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 34. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Tijgerbloed Teksten