Waar komt Babi Pangang vandaan?

In het nieuwe programma ‘De aardappeleters’ onderzoekt ex-restaurateur Joris Vermeer geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten. Hij begint met een gerecht waar volksstammen mee zijn opgegroeid: babi pangang.

Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong. De eerste stop: de Chinees van IJmuiden. Tot zijn grote verrassing blijkt het meest bekende Chinese gerecht Indonesisch. Op Sumatra krijgt hij onder meer een hapje varkensbloed en neemt hij een kijkje in een hondenrestaurant. Vreemd genoeg vindt hij wat hij zoekt bij terugkomst in Nederland, in – geen grap – een heus toverboek…

De Aardappeleters,  tot en met 20 januari elke doordeweekse werkdag om 19.55 uur op NPO2.

Win een kookboek!
Piri Piri is ook zo’n geadopteerd gerecht. Weet u eigenlijk waar dit pittige gerecht zijn oorsprong vindt? Doe mee aan de prijsvraag in het de online vakantiegids en maak kans op het kookboek vol inspirerende recepten: Piri Piri en Sardientjes.

Ga hier naar de online vakantiegids en doe mee aan de prijsvraag

www.themagidsen.nl