Vijf vragen aan Johnny de Mol

Weer een nieuwe talentenjacht? The talent project is volgens presentator Johnny de Mol anders: ‘Alles is erop gericht de kandidaten beter te maken. Je wilt als kijker echt dat ze die ene hoge noot gaan halen.’

Wat maakt The talent project anders dan andere talentenjachten?

“We beginnen met de kleine audities. Kandidaten komen blanco binnen en doen een a-capellaliedje voor de jury (Chantal Janzen, Roel van Velzen en Caro Emerald, red.). Zij kijken of er rek in zit, of er groeimogelijkheden zijn, of er progressie te boeken valt. De mensen die door mogen, krijgen honderd dagen lang intensieve begeleiding.”

Hebben de deelnemers minder talent dan deelnemers aan ‘gewone’ talentenjachten?

“Nee, totaal niet. De meeste deelnemers vinden die andere programma’s gewoon te spannend, te hoog gegrepen. De superbegeleiding die ze hier krijgen, geeft ze net dat duwtje in de rug om het wel te durven. Het is simpel: als ze door die eerste auditie heen komen, dan hébben ze talent.”

Waarom past deze show bij jou?

“Ik maak altijd programma’s die heel erg over mensen gaan. Dat geldt ook voor deze show. Het is absoluut geen afkraaksysteem. Het is juist opbouwend; alles is erop gericht om de kandidaten beter te maken. Ze krijgen snel de gunfactor; als kijker wil je echt dat ze die ene hoge noot gaan halen. Dat gevoel had ik zelf ook sterk. Ik denk dat we na de eerste uitzending een storm van aanmeldingen krijgen. Iedereen die dit ziet, gaat zich veilig voelen.”

The talent project is vanaf vrijdag te zien om 20.30 uur op RTL 4.

Tekst: Tijgerbloedteksten