Martijn Krabbé: ‘Superleuk om eens iets anders te presenteren’

Martijn Krabbé presenteert The voice of Holland samen met Wendy van Dijk, maar de nieuwe kennisquiz Nationale Postcode Loterij: De weg naar het miljoen draagt hij alleen. Hij belooft een aaneenschakeling van zenuwslopende momenten.

‘De weg naar het miljoen’, wat gaan we zien?

“Spanning en sensatie. In deze grote gameshow in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, kun je – als je maximaal speelt – 1 miljoen euro winnen. Het ziet er fantastisch uit, het is denk ik wel het indrukwekkendste decor waarin ik ooit heb gestaan. Imponerend, met een enorme led-wall en vijftien touchscreendesks voor de kandidaten. Die desks kunnen in de grond zakken, het is een heerlijke science fictionachtige toestand.”

Heb je de quiz zelf ook gespeeld?

“Ja. Dat was, als ik echt kandidaat was geweest, een heel duur rondje voor de Nationale Postcode Loterij geworden. Ik had geluk, in de laatste wereld kreeg ik vragen over iets waarover ik toevallig alles wist, producten met een Appellation d’Origine Protégéé (een kwaliteitskeurmerk voor Europese landbouwproducten), dus balsamico uit Modena, champagne uit de Champagne, ham uit Parma. Ik had alle vragen goed. In dit geval leverde het feit dat ik een bourgondiër ben dus eindelijk eens iets op.”

Hoe vind je het om weer een quiz te presenteren?

“Superleuk, echt even iets heel anders. Twintig jaar geleden begon ik bij RTL met een loterijprogramma, De recordshow, waarin kandidaten allerlei records probeerden te breken. Het is hiermee niet te vergelijken, de techniek is zo veel verder! Grappig genoeg werd ook dat opgenomen in Studio 1 in Aalsmeer, ik kwam zelfs collega’s tegen uit die tijd.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 45. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Tijgerbloed teksten