Evelien de Bruijn: ‘Ik wil niet kiezen tussen radio of tv’

Evelien de Bruijn is het bekendst als presentator van Hart van Nederland. Maar haar wortels liggen bij de radio, waar ze ook haar grote liefde ontmoette. Toen ze haar baan bij NPO Radio 2 verloor, had ze het dan ook zwaar. ‘Maar het is alweer tijd voor wat nieuws: ik ga bij Ekdom in de morgen werken!

Hoe ga jij met zo’n tegenslag om?

“Natuurlijk baal ik dan en doet het een beetje zeer. Ik liep met mijn man in het bos toen het definitieve telefoontje kwam. Nadat ik had opgehangen voelde ik wel even zo’n nare rush en kwamen er wat tranen… Zo zit ik dan ook wel weer in elkaar. Maar daarna dacht ik vrij snel: dat betekent wel dat ik de komende periode even kan bijslapen! Ik was natuurlijk steeds een aantal nachten fysiek van huis. En ik heb de luxepositie dat ik ook bij Hart van Nederland werk, alweer dertien jaar, wat een fijne solide basis is. Maar alles bij elkaar was het best intensief en ik vond het wel even lekker dat dat wegviel. Maar na een maand denk ik dan toch: oké, wat gaan we nu voor nieuws aanpakken?”

En dat ‘nieuws’ diende zich al snel aan?

“Vanaf maandag 25 februari ga ik bij Radio 10 als nieuwslezer aan de slag in het team van Gerard Ekdom in zijn ochtendshow Ekdom in de morgen. Het is tot juni, tijdens een zwangerschapsverlof. Op de hele uren lees ik de serieuze nieuwsblokken en op de halve uren is er ruimte voor creativiteit en gekke berichtjes. Ontzettend tof!”

Grote liefde

Bij de radio leerde Evelien ook letterlijk haar andere grote liefde kennen. Ze trouwde drieënhalf jaar geleden met Paul van der Lugt, voormalig zendercoördinator bij 3FM en nu al jaren directeur van RTV Utrecht. Voor beiden is het hun tweede huwelijk. Paul was weduwnaar en heeft drie volwassen dochters, Evelien scheidde tien jaar geleden van de vader van haar zoon Boris. Evelien: “Boris is sinds afgelopen zomer het huis uit. Hij is negentien en studeert nu in Amsterdam.” Van een echt emptynestsyndroom is geen sprake. “Ik ben er best even bang voor geweest, hoor. Zou het niet erg stil in huis worden? Maar het me valt mee. Ik merk zijn afwezigheid aan kleine gekke dingen, zoals dat ik veel minder wasjes hoef te draaien. Hij komt zijn was namelijk niet brengen. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe zelfstandig hij is geworden. Dat was een paar jaar geleden wel anders: ‘Maak je huiswerk, ruim je rommel op, kom van die bank af…’ Nu lijkt alles vanzelf te gaan. We hebben veel contact met elkaar en gaan regelmatig met elkaar eten. Dat is heel leuk.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 8. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Ernest Marx