Edwin Evers: ‘Er is ruimte in mijn hoofd’

Sinds Edwin Evers tweeënhalf jaar geleden stopte met zijn ochtendshow op Radio 538, stort hij zich helemaal op zijn eigen muziek. ‘Op deze manier kan ik wel honderd worden.’

De afgelopen tweeënhalf jaar richtte je je helemaal op je eigen muziek, wilde je dat altijd al het liefste doen?

“Sinds ik ben gestopt met mijn ochtendshow, ben ik fulltime gepensioneerd, haha. Dit past me helemaal, ik was toe aan een ander leven. Ik ben niet gestopt omdat ik muzikant wilde worden, al wist ik wel dat muziek een groot onderdeel zou gaan uitmaken van mijn nieuwe leven. Ik wilde vooral af van het vaste stramien van elke dag moeten presteren, die constante druk. Het is nu het tegenovergestelde, ik moet helemaal niets, en dat is zo lekker. Ik kan nog steeds genieten als ik ’s avonds een voetbalwedstrijd tot het einde kan kijken. Dat kon voorheen nooit, want ik moest altijd vroeg naar bed, omdat ik al die jaren om 3.30 uur op moest voor Evers staat op.”

Dus voorlopig blijf je lekker muziek maken?

“Op deze manier kan ik wel honderd worden, ik vind het geweldig. Het afgelopen jaar heb ik heel veel in de studio gezeten om aan mijn album te werken, dat in april is uitgekomen. Ik heb alle muziek en teksten geschreven, ik heb de nummers zelf ingezongen, ik speel de drums en de piano. Tijd is echt helemaal van mij. Die reactie krijg ik ook veel: dat het echt een plaat van mij is. Dat is wat ik wilde, ik wil voor mezelf kunnen verantwoorden dat mijn naam op die hoes staat. Ik wil niet dat mensen gaan denken dat ik mijn bekendheid gebruik om het zangertje uit te hangen.”

Haal je nu alles uit het leven?

“Ik ben nu vijftig, mijn oudste broer bijna zestig. Als ik nadenk over hoe snel het gaat: over tien jaar ben ik ook zestig! Je komt op een moment dat het een keer ophoudt, dat zou toch jammer zijn, hè. Dat houdt me soms bezig, ik wil er echt wat van maken voordat het einde nabij is. Dat is mijn nuchtere levenshouding: ik besef dat ik nu moet genieten. Ik heb geen grote toekomstdromen, dat ik nu elke dag kan doen waar ik zin in heb is al een droom op zich. Dat is toch het mooiste dat er is.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 21. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit