Edsilia Rombley: ‘Ik vind het heel spannend’

Aanstaande zaterdag wordt het alternatieve Songfestival gehouden. Eurovision: Europe: Shine a Light wordt mede gepresenteerd door Edsilia Rombley en het commentaar is van Cornald Maas.

Tijdens de twee uur durende show gaan alle deelnemers vanuit hun eigen land samen een oud Songfestivallied zingen. Wat gaat er nog meer gebeuren?

“Chantal Janzen, Jan Smit en ik laten ook korte fragmenten van alle 41 liedjes zien en we spreken via een liveverbinding met oud-deelnemers zoals Johnny Logan. Als liefhebber kun je zo alsnog met een bakje chips op de bank zitten en een mooie Songfestivalavond beleven.”

Waarom is het nog meer een goed idee?

“We willen alle deelnemers op deze manier alsnog in de spotlight zetten. Zo kunnen ze toch hun lied laten horen. Daarbij is het voor sommigen helemaal niet zeker of ze volgend jaar mogen meedoen, aangezien die landen nieuwe voorronden houden. Dat is sneu, zeker als je zo hard gewerkt hebt aan het lied en de act.”

45 landen gaan de alternatieve show uitzenden. Hoe spannend vind je dat?

“Heel spannend! Ik moet het doen zonder afleiding van gillende mensen om me heen. Tijdens de loting van een paar maanden geleden was ik ook zo zenuwachtig. Die was best formeel, je kon een speld horen vallen. Ik had me er al op verheugd dat het echte Songfestival iets losser ging zijn. Tegelijkertijd is het een goede uitdaging en die moet je af en toe aangaan, natuurlijk. En ik vind het heel leuk dat ik het met Jan en Chantal mag presenteren.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 20. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Dominique Hofman