Het podium is voor Davina Michelle

Davina Michelle is een van de artiesten die koning Willem-Alexander toezingt tijdens het Koningsdagconcert. Een nieuw hoogtepunt in de loopbaan van de zangeres die al heel wat onvergetelijke optredens op haar naam heeft.

Idols

Nederland maakte in 2016 voor het eerst kennis met Michelle Davina Hoogendoorn – zoals de zangeres heet – bij haar deelname aan Idols. Ze viel vlak voor de finale af, maar het tv-avontuur motiveerde de toen 21-jarige om volledig voor de muziek te gaan. In 2017 lanceerde ze als Davina Michelle haar eigen populaire YouTubekanaal waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig liedje deelde.

Voor P!nk

Davina’s YouTubekanaal werd wereldwijd bekend in de zomer van 2017, toen haar versie van ‘What about us’ werd opgemerkt en gedeeld door de oorspronkelijke Amerikaanse artieste, P!nk. Die was dolenthousiast en verklaarde dat Michelle haar liedje beter zong dan zij ooit zou kunnen. Toen ze twee jaar later Nederland aandeed tijdens haar wereldtournee, strikte ze Davina voor het voorprogramma.

Beste zangers

Davina was dankzij YouTube lang bekender over de grens dan in Nederland. Daar kwam verandering in toen ze in 2018 werd gevraagd voor Beste zangers. Het goed bekeken muziekprogramma geldt als kraamkamer voor aanstormend talent en Davina wist de verwachtingen waar te maken met ‘Duurt te lang’. Haar aanstekelijke cover van het nummer van Glen Faria stond elf weken op de eerste plaats van de Top 40

Het hele verhaal leest u in de Avrobode van week 16. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Jef Willemsen