De lekkerste zomer tips van Sharon de Miranda

Binnenstebuiten-kok Sharon de Miranda deelt zes zonnige zomertips. Van een handig vispakketje op de barbecue tot slim gebruik van fruit.

Tip 1: Fruitig

“Watertjes met fruit erin zijn altijd lekker. Als je in plaats van vers fruit diepvriesfruit gebruikt heb je een lekker watertje dat er leuk uitziet en ook meteen ijskoud is. En als je dan toch fruit in de vriezer hebt, kun je er ook ijsjes of fantastische smoothies en milkshakes van maken. Bevroren fruit, beetje sojamelk erbij, even de staafmixer erdoor. Klaar!”

Tip 2: Gezond

“Nog eentje met fruit uit de diepvries. In de supermarkt verkopen ze allerlei soorten, maar je kunt het na- tuurlijk ook zelf invriezen. Het is een prima oplossing als je zacht fruit hebt dat op moet en je hebt geen gelegenheid om het op te eten. Rijpe bananen kun je afpellen, in plakjes snijden en invriezen. De bevroren bananen kun je met de staafmixer of in de keukenmachine pureren en dan krijg je een soort softijs. Beetje geraspte kokos erop en je hebt een verrukkelijk toetje dat ook nog gezond is.”

Tip 3: Nootachtig

“Salades vind ik altijd lekker met warm weer. Iets anders dan de standaardsalade is bijvoorbeeld een rijstsalade. Voor een nootachtige smaak kun je wilde rijst of zilvervliesrijst nemen. Op smaak gemaakt met wat olijfolie, truffelolie, tomaatjes, paprika en uien is dat heerlijk. Wat verse kruiden erdoor en koud opeten. Lekker met gegrilde groenten van de barbecue.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 25. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Bea Kastrop