Roos Moggré ‘Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel’

Journaliste Roos Moggré is een avondmens. Ze voelt zich dan ook een stuk fitter sinds ze Goedemorgen Nederland afgelopen april na drie jaar verruilde voor EenVandaag. Dit presenteert ze tot oktober. ‘Daarna ligt alles nog open.’

Hoe bevalt de overstap naar Avrotros tot nu toe?

“Heel goed. Dit is een fijne club. Er zit veel enthousiasme, de sfeer is prettig en ik vind EenVandaag een heel mooi programma om voor te mogen werken. Daarnaast vind ik het tof dat ik hier zowel voor tv als voor NPO Radio 1 programma’s mag maken. Dat laatste deed ik bij WNL alleen op invalbasis. Het is leuk dat ik dat nu weer regelmatig doe.”

In oktober komt Jojanneke terug. Hoe vind je het dat je dan weer weg moet?

“Ik heb inderdaad besloten om deze gok te wagen zonder te weten wat er daarna komt. Sinds mijn studie heb ik altijd jarenlang vaste banen gehad. Nu niet meer. Het voelt een beetje alsof ik net ben gaan studeren en daarna alles nog mogelijk is. Dat vind ik wel een prettig en fris idee. Ik ervaar het een beetje als een avontuur en dat is ergens best lekker. Alles ligt nog open.”

Je hebt inmiddels voor zoveel soorten nieuwsprogramma’s gewerkt. Waar ligt jouw grootste kracht?

“Ook daar ben ik deze periode zelf hard over aan het nadenken, in het kader van: wat ga ik na oktober doen? Dan moet je ook denken: wat zijn je kwaliteiten? En daar ben ik nog niet uit. Ik voel me ontzettend thuis in de journalistiek. Maar ik kan me voorstellen dat het misschien ook eens interessant is buiten de kaders van het nieuwsprogramma te kijken. Journalistiek en reisprogramma’s of humaninterestprogramma’s sluiten elkaar bijvoorbeeld ook niet uit. Maar ik ambieer een rol waarbij ik mijn expertise als interviewer kan gebruiken. Van nieuwslezen zoals ik vroeger bij de NOS heb gedaan, word ik niet zo gelukkig. Dan zou ik me te gekaderd voelen.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 28-29. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

EenVandaag van maandag t/m zaterdag op NPO 1 om 18.15 uur.
EenVandaag van maandag t/m vrijdag op  NPO Radio 1 om 14.00 tot 16.00 uur.

Tekst: Ernest Marx