Herman van der Zandt en ‘La douce France’

Herman van der Zandt reist ook dit jaar weer voor Studio Sport de Tour de France achterna. Een intensieve, maar mooie periode waar de presentator naar uitkijkt. 'Ik vind het heerlijk om in de Franse bergen te zijn'.

Is de Tour de France voor jou een hoogtepunt in je werk?

“Het is iets waar ik weer naar uitkijk, een centraal punt in het jaar. Het vereist nogal wat planning en voorbereiding, dus eigenlijk zijn we er vanaf januari al mee bezig. Juli is echt een hoogtepunt, dan gaan we alles waar we het al lang over hebben in de praktijk brengen.”

Op welk gebied verheug je je dit jaar het meeste?

“Ik vind de Pyreneeën prachtig. Nu moet ik zeggen dat de Tour daar vaak in de laatste week is en ik tegen die tijd redelijk gesloopt ben. Maar in de bergen vind ik heerlijk om te zijn, niet alleen de Pyreneeën, maar ook de Alpen en het Centraal Massief. Op de top van een berg staan en beneden een meer of een stad zien liggen, vind ik nog altijd magnifiek.”

Ga je na de Tour de France zelf nog op vakantie in Frankrijk?

“Sommige mensen denken dat ik dan al vakantie heb gehad, omdat ik ruim drie weken naar Frankrijk ga voor mijn werk. Maar dat is het natuurlijk helemaal niet, ik kom volledig uitgeknepen in Parijs aan. Vorig jaar hebben we meer dan 9000 kilometer gereden tijdens de Tour de France. Ik ben daarna met mijn gezin direct vanuit Parijs naar Corsica doorgereden. Ik weet nog niet of we dat dit jaar weer gaan doen. Ik ga eerst naar huis, even uitrusten. En daarna zien we wel.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 26/27. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Lieneke van der Fluit