Nieuws van Avrotros: Victor Mids over Mindf*ck

Presentatoren en programmamakers van Avrotros werken keihard om boeiende tv te maken. Waar zijn ze nu mee bezig? Deze week: Victor Mids.

Illusionist Victor Mids start 1 april met het derde seizoen van zijn succesvolle programma Mindf*ck. Er is een testpanel aan toegevoegd en het programma is gepromoveerd naar de zaterdag.

Wat is er nieuw dit seizoen?

“We hebben iedere aflevering een Mindf*ck-testpanel dat wordt blootgesteld aan allerlei proefjes die als rode draad door de uitzending lopen. Aan de hand daarvan geef ik meer uitleg over de wetenschappelijke principes achter de illusies. Kijkers kunnen thuis ook meedoen met die tests: gewoon met pen en papier of via de speciale app die we hebben laten maken.”

En het programma verhuist van maandag naar zaterdagavond. Hoe heb je dat geflikt?

“Ja, da’s misschien wel de grootste goocheltruc, haha. Ik ben er erg trots op dat de NPO ons heeft ­benaderd, ze vonden Mindf*ck echt een familie­programma en dus geschikt voor de zaterdag. Eerlijk gezegd hebben we nooit een doelgroep voor ogen gehad. Oscar Verpoort (zijn rechterhand, producent en regisseur, red.) en ik wilden vooral een programma maken dat we zelf graag zouden zien.”

Brengt die nieuwe positie extra spanning met zich mee?

“Ik hoop natuurlijk dat mensen gaan kijken. Het enige wat ik daar aan kan doen is een zo goed mogelijk programma maken, verder heb ik daar geen invloed op. Me zorgen maken heeft geen zin, dus doe ik dat ook niet. Zeker bij Mindf*ck is
het zaak dat je de baas blijft over je ­eigen gedachten.”

Mindf*ck, vanaf zaterdag 1 april, 20.25 uur, NPO 1