Sandra Schuurhof: “Ik voel me thuis bij Hart van Nederland”

Sandra Schuurhof (45) presenteert nu vijf jaar Hart van Nederland. Dat doet ze met veel plezier. “Het is een heel leuke club mensen, zowel voor als achter de schermen. Ik voel me enorm thuis.”

Hoe ziet jouw dag eruit als je uitzending hebt?

“Die begint om half 3 met een redactievergadering. Samen met de eindredacteur en regisseur nemen we – ik en mijn medepresentator – het draaiboek voor de vroege uitzending door. Vervolgens schrijven we onze teksten, gaan we de make-up in, nemen een promo op en repeteren in de studio alvorens om 6 uur de uitzending begint. Om half 7 eten we met z’n allen in de kantine, hebben we weer redactievergadering en houden we de hele avond het nieuws in de gaten. We bedenken eventueel nieuwe onderwerpen, passen de uitzending aan en (her)schrijven onze teksten. Dan weer de make-up in, repeteren en om half 11 de uitzending doen. Rond middernacht ben ik thuis.”

In hoeverre hebben jullie invloed op de inhoud?

“Hoewel de uitzending al in grote lijnen is uitgezet als wij ’s middags komen, kunnen we gedurende de dag altijd onderwerpen en ideeën aandragen. Daar wordt zeker naar geluisterd. Ik denk zelf ook graag mee, want ik ben toch journalist. Als er iets gebeurt of speelt, denk ik altijd: hoe kunnen we daar een mooi item van maken?”

Zijn de uitzendingen in de zomer lastig te vullen?

“Eigenlijk niet, want er gebeurt altijd wel wat. Ik heb sowieso het gevoel dat je de laatste jaren nauwelijks nog kan spreken van komkommertijd in de zomer.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 32-33. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Vanessa Vunderink

Hart van Nederland is dagelijks om 18.00 en 22.30 uur te zien op SBS 6, in het weekend alleen om 22.30 uur.