Jennifer Hoffman speelt in De luizenmoeder: “Het was een feest op de set”

Jennifer Hoffman (37) stopte vorig jaar met Dokter Tinus, om nu terug te keren in een nieuwe comedyserie. In de Avrotros-reeks De luizenmoeder speelt ze een moeder die zich met vallen en opstaan de mores van het schoolplein eigen probeert te maken.

De komische dramaserie De luizenmoeder volgt ouders en leerkrachten van basisschool De Klimop. De net gescheiden kinderpsychologe Hannah (Jennifer Hoff man) is pas in de wijk komen wonen en haar dochter Floor is dus nieuw op De Klimop. Vastberaden haar leven zo snel mogelijk op de rails te krijgen, stort ze zich in de wereld op en rondom het schoolplein. Ook zij ontkomt niet aan de allesoverheersende ‘moedermaffia’. Voordat Hannah het weet, zit ze in vijf appgroepjes, beheert ze het lief- & leedpotje en is ze luizenmoeder. Naast Jennifer Hoff man zien we onder anderen Bianca Krijgsman als hulpmoeder Nancy, Diederik Ebbinge als schooldirecteur Anton, Ilse Warringa als juf Ank en Henry van Loon als Volkert, de conciërge.

Waarom wilde je deze rol graag spelen?

“Een jaar geleden raakte ik in gesprek met de regisseur, Jan Albert de Weerd. Hij vertelde me dat hij op zoek was naar een geschikte actrice voor deze serie, waarop ik met allerlei namen kwam. Toen vroeg hij of ik auditie wilde komen doen. Mijn eerste reactie was: ‘Nee joh, ben je gek geworden?’ Ik zag mezelf die rol gewoon niet spelen. Weken later, toen de serie wat meer vorm kreeg, ben ik toch auditie gaan doen. Die was zo leuk, dat ik de rol wel degelijk graag wilde. Dus ik was heel blij dat ik het was geworden. Ook omdat Eva Aben, een goede vriendin van mij, een van de schrijvers is.”

Vervolgens kom je als niet-moeder terecht in een wereld van schoolpleinregels, hangouders en lief- & leedpotjes.

“Haha, ja, er ging een heel nieuwe wereld voor mij open. Ik wist al wel het een en ander van vriendinnen met kinderen en mijn broer die twee dochtertjes heeft. Maar de meeste termen die ik in het script tegenkwam, waren compleet nieuw voor mij. Van sommige dacht ik echt dat ze verzonnen waren. Niet dus, want voor de ouders op de set waren ze hartstikke herkenbaar. En dan gelden er op iedere school ook nog eens andere regels en omgangsvormen, waardoor je de hele tijd op eieren loopt in de hoop dat je het goed doet.”

Het hele artikel leest u in de Avrobode van week 2. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

De luizenmoeder is vanaf zondag 14 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Tekst: Vanessa Vunderink