Dominic Seldis: ‘Het orkest houdt van een mooie glimlach’

Wie kan een orkest leiden? Jurylid Dominic Seldis schat de kansen in van de zeven kandidaten in het nieuwe seizoen van Maestro.

Simone Kleinsma (63) – zangeres, (musical)actrice

“Ik heb hoge verwachtingen van haar, ze weet hoe het is om op het podium te staan. Al staat ze normaal gesproken wel met haar gezicht naar het publiek, en niet met haar rug. Ik denk dat ze het goed gaat doen. Tegelijkertijd hebben we al eerder kandidaten zien struikelen van wie we veel verwachtten vanwege hun podiumervaring. René Froger, om maar een voorbeeld te noemen. Hij bakte er bij Maestro helemaal niets van. Je weet het nooit.”

Henk Spaan (73) – journalist, presentator

“Ik maak me altijd ongerust als kandidaten geen enkele ervaring hebben met muziek. Dat geldt zeker voor Henk Spaan. Ik denk niet dat we in hem de volgende grote dirigent gaan vinden. Het enige dat hem kan redden is heel veel geluk, haha. Maar… het gaat bij Maestro niet om winnen. Het gaat om meedoen én om te laten zien hoe lastig dirigeren is.”

Pieter Jan Hagens (63) – journalist, presentator

“Pieter Jan heeft, net als Henk Spaan, weinig professionele ervaring met muziek. Ik begreep wel dat hij op jonge leeftijd in een orkest speelde. Volgens mij klarinet. Dat hij weet hoe een orkest werkt is een groot voordeel voor hem. Op het eerste gezicht lijkt deze journalist misschien niet zo veel kans te hebben op de winst, maar wie weet gaat hij ons verrassen.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 49. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Tijgerbloed