Carolien Borgers: ‘Ik kijk enorm uit naar Oerol’

Als speciale verslaggever is presentatrice en programmamaker Carolien Borgers de hele week te zien in Opium op Oerol. Ze gaat op verkenningstocht op Terschelling en brengt verslag uit bij Cornald Maas.

Wat wordt jouw rol tijdens Opium op Oerol?

“Het idee is dat ik iedere dag een korte reportage maak over geheime plekjes of onderbelichte kanten van Oerol. In een item van een paar minuten laat ik mijn filmpje zien en bespreek ik met Cornald Maas wat mij die dag zoal is opgevallen. Ik ben dus geen co-presentator, maar ik kom aan het einde van iedere aflevering even langs om mijn persoonlijke kijk op het festival te geven. Dat kan bijvoorbeeld gaan over duurzaam eten, bijzondere locaties, vernieuwende makers of innovatieve theatervormen.”

Wat heeft jouw speciale aandacht?

“Theater is altijd mijn grote liefde geweest. En nog steeds. Het feit dat Oerol op een eiland als Terschelling gehouden wordt, zorgt ervoor dat de makers extra creatief moeten zijn omdat ze werken met onbekende weersomstandigheden en op bijzondere locaties waar men eigenlijk geen controle over heeft.”

Hoe is jouw persoonlijke band met Oerol?

“Opmerkelijk genoeg ben ik er pas één keer geweest, in 2010. Het heeft toen wel veel indruk op me gemaakt. Ik kan me nog precies alle locaties herinneren waar ik voorstellingen heb gezien. Er was toen ook een WK-voetbal gaande en het hele eiland kleurde zo’n beetje oranje. Ik weet ook nog goed dat het de hele week regende. Ik had steeds oranje en Nederlandse vlaggetjes op mijn wangen geschilderd die uitliepen als ik op de fiets in de regen naar de volgende voorstelling moest. Het was een eclectische week, maar heel indrukwekkend en leuk.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 24. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Ernest Marx