Zes vragen aan Chris Zegers: ‘Er is een ongelofelijk gezellige sfeer’

Chris Zegers zit alweer lekker in MolTalk, waarin hij en Margriet van de Linden napraten over Wie is de Mol? Sinds zijn deelname aan het programma is hij fan en helpt hij het publiek graag mee zoeken naar de mol.

Je presenteert MolTalk voor de derde keer, wat vind je er leuk aan?

“Er is een ongelofelijk gezellige sfeer. Op een ongedwongen manier bespreken we allerlei theorieën over wie de mol is. Ik geniet ook enorm van de samenwerking met Margriet van der Linden. Zij was de mol in 2015, toen ik zelf aan het programma meedeed. We hadden destijds meteen een klik en raakten bevriend. Ze is geestig, intelligent en scherp. Ik hou van die vrouw.”

Had je zelf de mol willen zijn?

“Dat wordt vooraf aan iedere deelnemer gevraagd. Uit degenen die ja zeggen kiezen ze een mol. Maar ik wilde het spel spelen als kandidaat. Op dag één had ik al spijt. Ik ontdekte hoe gaaf het spel is en als mol blijf je zeker tot het einde. Gelukkig hield ik het lang vol.”

Heb je de mol van dit jaar al ontdekt?

“Natuurlijk heb ik wel vermoedens, maar die zijn alleen maar gebaseerd op een gevoel. Ik hoop eigenlijk dat ik de mol niet te snel ontmasker. Ik vind het leuker het bij het verkeerde eind te hebben en steeds verrast te worden. Vorig jaar wist ik pas in aflevering a acht dat het Jan Versteegh was. Daarvoor vlogen mijn mollen er steeds uit. Dan denk ik: hoe dan?! Heerlijk.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 2. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

MolTalk is vanaf zaterdag wekelijks om 21:25 te zien op NPO 3.

Tekst: Carlijn Schepers