Winston Gerschtanowitz begint bij SBS 6

Er zijn van die onderwerpen waarover iedereen wel een mening heeft, zoals president Trump en het Nederlands elftal. Maar wat is die mening dan? Winston Gerschtanowitz peilt vanaf donderdag de stemming in Wat vindt Nederland?, zijn eerste programma op SBS 6.

Waarom heb je de keuze gemaakt om RTL te verlaten voor SBS?

“Ik heb de afgelopen jaren hard mijn best gedaan om zo goed mogelijk te functioneren als presentator van RTL Boulevard, maar op een gegeven moment wilde ik toch weer een beetje gekieteld worden. Het heeft ook te maken met mijn eigen ambitie, want bij SBS krijg ik de kans om grote entertainmentprogramma’s te presenteren. Dat is een beetje de Champions League van de tv-wereld. Het is niet vanzelfsprekend dat je als presentator zegt: ‘Ik wil een grote amusementsshow’, en dat het dan ook kan. Zulke producties zijn er niet veel.”

Het is altijd je wens geweest een entertainmentprogramma te maken. Waarom?

“Ik ben ooit als elfjarig jongetje begonnen bij het programma Solo voor een kind. Dat was in Studio 1 in Aalsmeer, destijds een van de grootste van Nederland. Toen ik daar stond, dacht ik: ‘Ik wil dit later ook’. Je zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk ben begonnen op de plek waar ik nu weer sta, haha.”

Wat vindt Nederland? is je eerste programma bij SBS 6. Verheug je je erop?

“Ja, heel erg. Het is een actualiteitenprogramma waarin twee teams moeten raden wat de gemiddelde Nederlander van het nieuws van die week vindt. Je kunt op deze manier echt goed spelen met het nieuws. Ook zit er veel humor in, wat ik erg leuk vind.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 9. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Judith Zijp, beeld: William Rutten