Vivienne van den Assem: ‘Romantiek zit voor mij in kleine dingen’

Vivienne van den Assem presenteert samen met Robert ten Brink haar eerste grote spelshow bij RTL 4. In Je kent me toch schat? strijden acht koppels voor een tweede huwelijksreis. ‘Ik heb de illusie dat mijn partner en ik hier best goed zouden scoren.’

Een feelgoodspelshow met een vleugje diepgang? Dat is best een aardige omschrijving van het programma Je kent me toch schat? vindt Vivienne van den Assem. De presentatrice bracht, samen met cohost Robert ten Brink en acht getrouwd koppels, voor de opnamen van het gloednieuwe programma anderhalve week op een prachtig Belgisch landgoed door.

Mooie gesprekken

In en om het bijbehorende sprookjeskasteel moeten de stellen met de billen bloot: hoe goed kennen ze hun betere helft eigenlijk? Een reeks komische spellen stelt hun kennis op de proef. Vivienne begeleidt de mannen, Robert ten Brink de vrouwelijke kandidaten. “De mannen koken een gerecht voor hun vrouw, raden de vrouwen welk gerecht voor hen is? Ook leuk: de mannen zoeken in de plaatselijke kringloopwinkel een speciaal cadeautje voor hun echtgenote uit. Raden hun vrouwen voor wie welk cadeau is? En pikken de mannen het schilderij eruit dat door hun echtgenote is geschilderd? Soms gaat het natuurlijk hopeloos mis. Sommige stellen worden ink uit hun comfortzone gesleurd. Zie maar eens een lekker gerecht op tafel te toveren als je vrouw altijd kookt. Maar doordat de stellen ook op het landgoed verbleven, leerde iedereen elkaar goed kennen. Dat leverde mooie gesprekken op. De opnameperiode was heel positief en liefdevol. Ook de samenwerking met Robert is superleuk, ik kon af en toe stiekem afkijken hoe hij met zijn ervaring liefdesgesprekken aanpakt.”

Romantische gedachte

Naast de komische situaties, leert de kijker de koppels en het verhaal van hun liefde goed kennen. “Hun openhartigheid is heel mooi, de verhalen zijn me
erg bijgebleven. Je kunt eruit opmaken dat het echt allemaal niet vanzelf gaat in relaties. Ze hebben bijna allemaal echt wat moeten overwinnen, ink moeten vechten om bij elkaar te kunnen zijn. Dat vind ik een mooie en romantische gedachte, als mensen bij elkaar horen, schuiven ze daarvoor alles aan de kant. Er kwamen mooie verhalen bovendrijven.” Maar los van de verhalen achter de liefdes is het al leuk om naar de spellen te kijken, zegt Vivienne. Steeds denk je: wat zou ík doen, stelt ze. “Tijdens de opnamen hadden we het er achter de schermen ook best vaak over: hoe zou jij dat aanpakken? Zouden jullie het samen goed doen? Ik hoop dat mensen dat gevoel ook echt meekrijgen als ze straks op de bank zitten te kijken. Ik heb zelf trouwens de illusie dat mijn vriend en ik wel zouden scoren. Hoewel ik best wel fanatiek in spelletjes ben, en dan soms wat feller ben dan normaal. Misschien zou ik daardoor opeens voor hem onverwachte antwoorden geven. Nee, bij nader inzien gaan we als koppel misschien toch wel heel erg de mist in, haha.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 35. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Tijgerbloedteksten