Tijl Beckand laat popmuziek en klassiek samensmelten

Na het succes van Ali B op volle toeren is er nu een nieuwe versie van het Avrotros-programma: Tijl B op volle toeren. Onder leiding van Tijl Beckand komen artiesten uit de pop- en klassieke wereld samen.

Twee jaar geleden maakte Avrotros al bekend dat ze een nieuwe versie van Ali B op volle toeren op televisie wilde brengen. Tijl Beckand las het bericht ook. “Ik dacht: ik ben benieuwd wie dat gaat presenteren, want dat moet wel iemand zijn die zowel de popmuziek als de klassieke muziekwereld kent.” Lacht: “En dan ben je bij mij aan het juiste adres.” En inderdaad werd hij benaderd voor de presentatie.

André Hazes jr.

In Tijl B op volle toeren brengt hij topartiesten uit de pop- en klassieke muziek samen, laat ze kennismaken met elkaars werelden en daagt ze uit een eigen versie te maken van het muziekstuk van de ander. André Hazes jr. wordt bijvoorbeeld aan operazangeres Maria Fiselier gekoppeld, Jeroen van der Boom aan het Nederlands Blazers Ensemble en dj Mental Theo aan het Matangi Quartet. Verwondering, onbegrip, hilariteit, ontroering en waardering volgen elkaar in hoog tempo op.

Behoorlijke klus

Het maken van de achtdelige serie had de nodige voeten in de aarde. Zo bleek het strikken van klassieke muzikanten nog een behoorlijke klus. “Velen durfden niet, ze waren bang voor de situatie waarin ze terecht zouden komen. Ze kennen die popartiesten niet en hebben geen idee wat hen te wachten staat als ze bij de Toppers of op Dutch Valley staan.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 11. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Vanessa Vunderink

 

Tijl B op volle toeren is vanaf donderdag 23 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2.