Ricky Koole: “Mijn personage Cleo brengt kleur in CMC”

Na het succes van het eerste seizoen krijgt de RTL 4-ziekenhuisserie CMC een vervolg. Actrice Ricky Koole, die directrice Cleo de Waard speelt, vertelt wat we kunnen verwachten. “Dit seizoen wordt een stuk smeuïger.”

CMC (Centraal Medisch Centrum) begon met de komst van de nieuwe directrice Cleo de Waard (Ricky Koole), die het noodlijdende ziekenhuis weer winstgevend moest maken. Al snel ontdekt ze onregelmatigheden in de boekhouding. Er duiken nepfacturen op, ondertekend met een valse handtekening van haar. Ondertussen verschijnt haar alcoholistische vader na vijftien jaar weer in haar leven én begint ze een geheime relatie met de jonge neuroloog Luuk (Bram van der Heijden). Seizoen 1 eindigt met een cliffhanger: Cleo komt erachter dat het bestuur achter de fraude zit en confronteert bestuurslid Philippe Meertens (Hans Kesting) hiermee. Die stelt haar voor de keuze: naar de politie gaan en ontslagen worden of meedoen met de frauduleuze praktijken en veel geld verdienen.

En… Waar kiest Cleo voor?

“Haha, dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Ze krijgt het in ieder geval zwaar te verduren dit seizoen. Door de druk die op haar schouders ligt, wordt ook haar relatie met Luuk flink op de proef gesteld. In algemene zin is dit seizoen een stuk smeuïger.”

Hoe waren de reacties op het eerste seizoen?

“Heel positief. Door de diversiteit aan hoofdrolspelers en gastacteurs die de patiënten spelen, is de serie voor alle leeftijden. Ook met je kinderen kun je er prima naar kijken. Er spelen gevestigde namen als Renée Soutendijk, Susan Visser en Hans Kesting in, maar ook acteurs die een wat jonger publiek aanspreken, zoals Toprak Yalçiner en Lieke van Lexmond. Het is heel leuk als je daarmee een brede doelgroep bereikt. Reacties van artsen en verplegers heb ik zelf niet gehad, maar via via hoorde ik dat ook ziekenhuispersoneel heeft gekeken. Er zal vast kritiek zijn geweest, maar ik heb begrepen dat ze het leuk vonden.”

Het hele artikel leest u in de Avrobode van week 3. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

CMC is vanaf zondag 21 januari wekelijks om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Tekst: Vanessa Vunderink