Nieuws van Avrotros: Jaap Jongbloed over Het mooiste meisje van de klas

Presentatoren en programmamakers van Avrotros werken keihard om boeiende tv te maken. Waar zijn ze nu mee bezig? Deze week: Jaap Jongbloed.

Jaap Jongbloed vertelt over een nieuw seizoen van Het mooiste meisje van de klas, dat vanaf maandag 3 april weer op televisie is te zien.

Raken de meisjes na elf seizoenen niet op?

“Ha! Integendeel, juist omdat het programma al zo lang bestaat, krijgen we steeds vaker tips van mensen die hun oud-klasgenootje geschikt vinden. Dan gaat de redactie op onderzoek uit en als wij dat ook vinden, nodigen we
ze uit. Sommigen bedanken voor de eer, toch is het wederom gelukt zes bijzondere portretten te maken.”

Wie is je het meest bijgebleven?

“De serie start met Caroline, een vrouw die we zelf ­hebben benaderd toen we haar in 2014 bij Humberto
Tan zagen. Ze kwam zanger Pharrell Williams bedanken voor zijn nummer ‘Happy’, dat gedraaid werd op de ­begrafenis van haar zoon. Dat vonden we een enorm bijzonder moment. Caroline bleek een krachtige, levenslustige vrouw die er met haar man in is geslaagd positief te blijven zonder op enige wijze te kort te doen aan hun verdriet.”

Zijn er overeenkomsten te ontdekken tussen de vrouwen in deze reeks?

“Lastig te zeggen. In deze serie hebben toevallig drie van de zes een modellenverleden, en er zit zelfs een Miss World tussen. Maar wat hen echt verbindt, is hun grote doorzettingsvermogen, en de drive er ondanks soms heftige tegenslagen het ­beste van te maken.”

Het mooiste meisje van de klas, vanaf maandag 3 april, 22.05 uur NPO 1