Marlijn Weerdenburg: ‘Voor de Mol ben ik te veel een open boek’

Acteren, presenteren, zingen: Marlijn Weerdenburg doet het allemaal en vol enthousiasme. En nu speurt ze in Moltalk met Rop Verheijen naar de saboteur in het nieuwe Wie is de Mol?- jubileumseizoen. ‘Het voelt als opnieuw meedoen.’

Het jubileumseizoen van Wie is de Mol? is met oud-deelnemers. Had je nog een keer mee willen doen?

“Ik hoorde van Rik van de Westelaken dat dit extra seizoen er kwam. Toen was ik nog niet gebeld voor Moltalk en was ik verbolgen dat ik niet was gevraagd. Want ik heb op één vraag verschil verloren. Ik had het dus zeker graag gewild. Het is het leukste programma waaraan ik ooit heb meegedaan. Hoe vaak krijg je de kans om negen mensen zo goed te leren kennen en tegelijkertijd zo’n doordacht spel te spelen?”

Mogen jullie vooraf weten wie de Mol is?

“Nee. En dat zou ook niet verstandig zijn, want Rop en ik praten nogal gemakkelijk. We zijn niet de besten voor het bewaren van een geheim. Ik zou die verantwoordelijkheid ook niet durven dragen. Stel je voor dat ik me op live-tv verspreek!”

Hoe was jullie samenwerking?

“Ik vind Rop hilarisch. Ik heb zo hard om hem gelachen. Ik probeer altijd de controle te vinden en hij is juist een ontregelaar. Hij kan goed improviseren en geeft mij daardoor veel input. Daardoor gaat het soms iets teveel door elkaar, maar we hebben liever een gezellige chaos dan dat het heel braaf is.”

Je albumrelease was vlak voor ons land op slot ging. Flink balen zeker?

“Ik ben er een week ziek van geweest. Ik had er twee jaar aan gewerkt, veel geld ingestoken en hulp gekregen van meerdere muzikanten. En voor het eerst had ik voor mijn muziek een fijne promotietour gepland op radio en tv. Dat viel allemaal in het water. Het voelde ook ongepast om in die periode muziek te promoten.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 36. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Carlijn Schepers