Frits Sissing: ‘Alles voor die leuke avond’

Frits Sissing presenteert musicaltalentenjacht Op zoek naar Maria. Gezocht: de vertolkster van Maria, de zingende gourvernante uit The sound of music. ‘Mensen willen graag jong talent zien én zijn gek op musical.’

Iedereen denkt bij The sound of music aan Julie Andrews die door de Alpen danst. Hoe vind je ooit een tweede?

“We gaan niet op zoek naar een kopie van haar. We zoeken een nieuwe, grote musicalster, we vliegen het breed aan. Iedereen kan Maria zijn, maar de hoofdrolspeelster moet voor de liedjes uit The sound of music wel een bepaalde zangtechniek hebben. Het is geen jazzy musical, dus iemand met veel soul in haar stem is hier minder geschikt voor.”

Hoe is het met je eigen zangstem?

“Ik kan een beetje zingen, ik vind het leuk om te doen. Ik heb in amateurmusicals gespeeld, onder leiding van Frank Sanders. Ik heb ook met een liedjesprogramma door het land getourd, met onder anderen Syb van der Ploeg en Trudy Labij. Ik moest mezelf geregeld even knijpen: moet je mij hier nou zien staan. Het was een beetje een bucketlistdingetje. Zingen gaat me niet heel gemakkelijk af. Ik moet er te hard voor werken om er mijn vak van te maken.”

Wat is toch die aantrekkingskracht van de musical?

“Ik hou van zingen, dansen en acteren. Bij musical komt dat allemaal samen. Een goede musical neemt je mee naar een totaal andere wereld. Dat is heerlijk.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 8. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Deborah Ligtenberg