Bridget Maasland in De Zwakste Schakel

‘Jij bent de zwakste schakel!’ Deze venijnige woorden zijn na vijftien jaar weer te horen op televisie. Deze keer uit de mond van Bridget Maasland, de nieuwe presentator van De zwakste schakel.

De zwakste schakel is na vijftien jaar terug op tv. Twijfelde je toen RTL je vroeg als presentator?

“Helemaal niet. Het is een fantastische quiz voor jong en oud. Het format staat als een huis en juist de simpel­heid ervan maakt het zo goed. Ik geniet erg van het presenteren. Het voelde meteen alsof ik nooit anders heb gedaan.”

Ben jij net zo streng als je voorganger Chazia Mourali?

“De rol van presentator is destijds door Chazia natuurlijk heel duidelijk ingevuld, gebaseerd op de Britse versie. Gelukkig zijn er wereldwijd inmiddels vele varianten op het origineel en mocht ik de rol aanpassen. Ik ben dus minder streng, maar zeker wel pittig. En ik zeg niet meer ‘tot ziens’, maar ‘dag’ tegen de kandidaten die afvallen. Ik heb nog wel getwijfeld om Chazia te bellen, maar juist omdat ik er zo’n persoon­lijke draai aan mag geven, heb ik dat niet gedaan.”

De zwakste schakel is niet het enige spel van jaren geleden dat terugkomt. Ook Weekend miljonairs, nu BankGiro miljonairs, komt weer op tv. Hoe verklaar jij die populariteit?

“Daar had ik het toevallig met Robert ten Brink over, die BankGiro miljonairs gaat presenteren. Hij dacht dat het kwam door de populariteit van talentenjachten, waardoor quizzen destijds naar de achter­ grond verdwenen. Maar nu lijkt het publiek moe van al die talentenjachten en is er weer ruimte voor spelletjes op tv.”

Waarmee ben je de komende tijd nog meer druk?

“Ik ben ook nog steeds te zien bij RTL Boulevard. Verder volg ik een opleiding visie en regie aan de Amsterdamse film­ school. Het is namelijk mijn langgekoes­terde droom om films te regisseren. Dat besloot ik vorig jaar toen ik meedeed aan Dance, dance, dance. De danstraining voor dat programma had mij zo uitgeput dat ik allerlei levensinzichten kreeg. Ik dacht: ik ben inmiddels 44, als ik nu mijn droom om filmregisseur te worden niet najaag, komt het er nooit van.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 18. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Carlijn Schepers