Angela Groothuizen: ‘The voice senior wordt weer sensationeel leuk’

Als coach van het eerste uur mag Angela Groothuizen ook in het derde seizoen van 'The voice senior' niet ontbreken. Ze heeft het druk, o.a. met een verhuizing, maar daar hoopt ze binnenkort verandering in te brengen.

Waar ga je naartoe?

“Ik verhuis van de Hoofddorppleinbuurt naar hartje Amsterdam. Ik hou van onze hoofdstad en vind dat we ervoor moeten zorgen dat hij van óns blijft en niet volledig wordt overgenomen door beleggers, expats en toeristen. Die kant ging het wel op. Maar corona heeft de rust teruggebracht. Als ik er nu doorheen loop, voelt het alsof Amsterdam weer een beetje van mij is. Ik ben er weer verliefd op geworden. Dus dacht ik: ik verkoop mijn huis en ga weer in het oude centrum wonen. Ik heb daar nu voor twee jaar een huis gehuurd om te kijken hoe dat bevalt. Ik heb er zin in.”

En daarnaast ben je bezig met ‘The voice’.

“Onder andere. We hebben ook alle audities van Holland’s got talent opgenomen. In coronatijd! Ik was verbaasd dat het kon: 130 audities in een paar dagen. Het was fantastisch. De eerste opnames van The voice senior zijn nu ook achter de rug. Dat was weer sensationeel leuk, terwijl het toch moeilijk is met alle coronamaatregelen. Er zijn natuurlijk geen volle tribunes met publiek, dus de echte gezelligheid moet in de montage worden gecreëerd. Ik merk wel dat iedereen er een tandje bijzet om The voice te laten slagen. Dat ontroert me. Iedereen wil hier ontzettend van genieten nu het weer kan.”

Hoe is jouw oogst, qua zangtalenten?

“Ik kan niet te veel prijsgeven, maar ik heb vier fantastische senioren onder me. Het is zo leuk als ik op YouTube zoek naar oude filmpjes van die knakkers. Dan zie ik af en toe fragmenten waarvan ik denk: die heeft echt een wereldcarrière gehad.”

Het hele interview leest u in de Avrobode van week 34. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

Tekst: Ernest Marx