Deze week in Avrobode: Xander van der Wulp en Frans Bauer

Alles weten over de televisie van 17 tot en met 23 maart? De elfde Avrobode van 2018 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Xander van der Wulp: “Politici volgen is leuker dan ik dacht”

De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart bezorgen Xander van der Wulp (43), politiek verslaggever bij de NOS, weer een aantal hectische weken. Maar hij geniet er met volle teugen van. “Het leukste is als er iets onverwachts gebeurt”, vertelt Xander in Avrobode. “Een crisisje of een minister die onder vuur ligt. Dan hangt de geur van wilde beesten in de vergaderzaal.”

BN’ers in de politiek: stemmen op de sterren

Henk Westbroek, Berdien Stenberg en Maarten van Rossem: zo maar een paar namen van BN’ers die in het verleden de lokale politiek in gingen. Ook deze gemeenteraadsverkiezingen kunnen inwoners van gemeentes in het hele land stemmen op Nederlanders die bekend zijn van radio en tv. Waarom doen ze mee en gaan zij de politiek wel in? Avrobode neemt de politieke sterren door, van Sylvana Simons tot Raymond van Barneveld.

Frans Bauer: “In Amerika is alles zó overdreven”

Frans en Mariska Bauer hebben voor Avrotros een roadtrip van twee weken door de Verenigde Staten gemaakt. Ze raken niet uitgepraat over Frans Bauer in Amerika, vanaf 17 maart te zien op NPO 1. De reis was fantastisch, vertellen De Bauers in Avrobode. Maar ze waarderen ons eigen land toch het meest. “Als je in Amerika bent geweest, ga je nog meer van Nederland houden. Bij ons is alles echt. In restaurants krijg je normale porties, dáár krijg je een liter cola voor je neus.”

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 11. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.