Deze week in Avrobode: Veteraan Gerard keert terug naar Libanon

Alles weten over de televisie van 17 tot en met 23 juni? De 24ste Avrobode van 2017 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Anniko van Santen

Zo aan het einde van het heftige seizoen van Opsporing verzocht komen de zaken nog harder binnen bij presentatrice Anniko van Santen. “Ik ben moe, vandaar.” Maar ook na elf jaar blijft ze het programma trouw, vertelt ze in Avrobode. “Het is een belangrijk en nuttig programma. En daar houd ik van.”

Het goede werk van juf Kiet

De bekroonde documentaire De kinderen van juf Kiet, maandag 19 juni op tv, laat zien hoe Kiet Engels lesgeeft aan jonge vluchtelingen. “Als we deze kinderen nú niet goed opvangen,” zegt ze in Avrobode, “krijgen we straks een verloren generatie.”

Mijn missie

In het Omroep MAX-programma Mijn missie gaan veteranen terug naar het land waar ze in het verleden waren gelegerd. In de eerste aflevering, zaterdag 17 juni op tv, gaat Gerard van Leeuwen terug naar Libanon, waar hij in 1979 op missie was. “Ik dacht indertijd: over een jaartje of vier is het wel opgelost”, vertelt Gerard in Avrobode. “Maar na veertig jaar is Libanon nog steeds geen normaal land.”

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 24. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.