Deze week in Avrobode: Philip Freriks en Jort Kelder

Alles weten over de televisie van 9 tot en met 15 december? De 49ste Avrobode van 2017 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Philip Freriks telt nog mee door De slimste mens

Philip Freriks viert vanaf maandag 11 december het vijfjarige jubileum van De slimste mens op NPO 2. In de speciale feestweek nemen de slimste kandidaten uit eerdere seizoenen het op tegen ‘gewone’ kijkers. Maar liefst 18.000 mensen hebben zich daarvoor aangemeld. Freriks weet wel waarom, vertelt hij in Avrobode. “Om te bewijzen dat ze het beter kunnen, maar natuurlijk ook om Maarten van Rossem in levenden lijve te zien.”

Trots op Nederlands erfgoed

Jort Kelder trapt vrijdag 15 december de nationale verkiezing Het pronkstuk van Nederland af. Hierin gaat hij op zoek naar onze grootste culturele trots: wat vertegenwoordigt op het gebied van kunst, ontwerp en erfgoed het best de aard van ons land? In Avrobode blikt Jort vooruit. “We zullen het nooit helemaal met elkaar eens worden, maar ook dat is typisch Nederlands.”

Tabak: van gift tot giftig

De inheemse bevolking van Amerika rookt al duizenden jaren gedroogde bladeren van de tabaksplant. Men dacht dat het een ‘gift van god’ was, omdat het inademen van de rook contact met het bovenaardse mogelijk zou maken. Radar Extra staat maandag 11 december stil bij de machtige tabakslobby, die al decennia onze visie op de sigaret bepaalt. Avrobode zet een korte tijdslijn over tabak op een rijtje.

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 49. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.