Deze week in Avrobode: Mr. John Reid en terug in de tijd met Tanja Jess

Alles weten over de televisie van 17 tot en met 23 februari 2018? Avrobode nummer 7 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Mr. John Reid: “Een bijnaam? De vrolijke rechter!”

Na een drukke en hectische werkweek was rechter John Reid de interviewafspraak met Avrobode glad vergeten. Maar hij komt toch opdraven in een café in zijn woonplaats Haarlem. “Ik lag lekker op de bank. Gisteren hadden we opnames voor het nieuwe seizoen van De rijdende rechter. Vanochtend dacht ik: fijn, zaterdag. Eindelijk rust. Maar nee, dan moet je weer een interview doen, haha.”

Tanja Jess terug naar 1979: “Geen mobieltje, wat een verademing”

In Groeten uit 19xx gaat deze week actrice Tanja Jess terug in de tijd. Samen met haar man Charly Luske en hun twee zoons Billy van veertien en Bobby Lee van tien betrekt ze een huis dat helemaal is ingericht zoals in 1979, toen Tanja twaalf was. “Een feest van herkenning”, noemt Tanja het avontuur in Avrobode. “Het oranje tv-toestel dat er stond, hadden wij vroeger ook.”

De snelle ontwikkeling van het langebaanschaatsen

De historische 1500-meterrit tussen Ard Schenk en Kees Verkerk in Davos in 1971, waar Ard als eerste schaatser door de tweeminutengrens brak, zegt veel over de enorme ontwikkeling die het langebaanschaatsen in de afgelopen halve eeuw doormaakte. Toen dacht men dat Schenks tijd van 1.58,7 nooit verbeterd zou worden… Maar u gaan de schaatsers meer dan 15 seconden sneller! Hoe kan dit? Avrobode zocht het uit.

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 7. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.