Deze week in Avrobode: Joris zoekt troost & Noortje Herlaar

Alles weten over de televisie van 24 t/m 30 november. Nummer zevenenveertig van Avrobode van 2018 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Groot interview Joris Linssen

In vier afleveringen van Joris zoekt troost onderzoekt Joris Linssen hoe de rouw- en uitvaartcultuur de afgelopen eeuw veranderde. Hoe laten we ons troosten in tijden van rouw en verdriet? ‘In de jaren vijftig was elke begrafenis zwart, nu wordt steeds vaker het leven gevierd. Alles kan, als het de nabestaanden maar troost biedt.’

Interview Noortje Herlaar over haar nieuwe serie: LOIS

 Noortje Herlaar speelt de steengoede, maar ook asociale rechercheur Lois in de gelijknamige serie. ‘Ze denkt veel zwart-wit, terwijl ik meer van het grijs ben. Volgens mij word je daar gelukkiger van’.

Een duik in het leven van Annie MG Schmidt

Kunstenaar Jonathan van Duijn (30) wist niet beter dan dat zijn oma een lieve, ‘oude dame met een sigaret in haar mond was.’ Pas na haar dood komt hij erachter dat deze Annie M.G. Schmidt een heel beroemde schrijfster was. In de vierdelige documentaireserie Annie M.G. Schmidt vertelt hij haar levensverhaal.

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 47. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.