Deze week in Avrobode: Isabelle van Keulen en zorgrobots

Alles weten over de televisie van 2 tot en met 8 december? De 48ste Avrobode van 2017 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Isabelle van Keulen

Als jurylid in Maestro spatten bij Isabelle van Keulen het plezier en de energie van het scherm af. In dit interview was dat niet anders, ­ondanks de jetlag. De afgelopen vier weken speelde ze in Duitsland, Denemarken en Finland en toerde ze door Nieuw-Zeeland. Als gelauwerd topvioliste heeft ze de aanbiedingen al vanaf haar zeventiende voor het uitkiezen. “Dirigeren is niets voor mij,” vertelt ze in Avrobode, “ik wil zelf klanken maken.”

The Crown

Het huwelijk van koningin Elizabeth en prins Philip als een sprookje en familie en vrienden spreken nog steeds lovend over de liefde tussen de koningin en haar prins. Maar de spanningen liepen op een gegeven moment toch op tussen de echtelieden, zoals te zien is in het tweede seizoen van de serie The crown. Avrobode blikt vooruit op de reeks, die vanaf 8 december te zien is op Netflix.

Zorgrobots

Robo sapiens staat in het slot op zondag 3 december stil bij de ­inzet van robots in de ouderenzorg. Steeds meer zorginstellingen experimenteren met een zorgrobot. Avrobode maakt kennis met robot Zora in De Brug in Driebergen-Rijsenburg. “Een tijdje geleden kwam een dementerende mevrouw helemaal overstuur uit bed. Toen ik Zora een liedje van Corry Konings liet spelen, zat ze binnen twee minuten met een grote lach op haar gezicht mee te zingen.”

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 48. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.