Deze week in Avrobode: De Curling Quiz en De Luizenmoeder

Alles weten over de televisie van 13 tot en met 19 januari? De tweede Avrobode van 2018 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Jennifer Hoffman als luizenmoeder

Jennifer Hoffman (37) stopte vorig jaar met Dokter Tinus, om nu terug te keren in een nieuwe comedyserie. In de Avrotros-reeks De luizenmoeder speelt ze een moeder die zich met vallen en opstaan de mores van het schoolplein eigen probeert te maken. “Ik heb zelf geen kinderen”, vertelt Jennifer aan Avrobode. “Er ging een hele wereld voor me open tijdens het maken van deze serie.”

Frans Bauer laat BN’ers curlen

Ook al ontbreken de Nederlandse curlingmannen op de Olympische Winterspelen, curling wordt steeds populairder in ons land. Voor wie geen snars van deze teamsport begrijpt, is er vanaf zondag De Curling Quiz, gepresenteerd door Frans Bauer. Die was voorheen bepaald geen curlingkenner, geeft hij toe in Avrobode. “Toen ik een paar maanden geleden voor deze quiz werd gevraagd, had ik nog nooit van curling gehoord.”

Reinier Paping over de Hel van ’63

Het is deze week 55 jaar geleden dat de Hel van 1963 werd gereden. 10.000 personen stonden aan de start van deze legendarische Elfstedentocht; slechts 126 mannen haalden Leeuwarden, 69 kregen een kruisje. Winnaar Reinier Paping haalt in Avrobode herinneringen op. “Ik heb nog op mijn rug gelegen in een plaatsje vóór Bartlehiem, met de benen in de lucht.”

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 2. Deze editie ligt nu in de winkel. Abonnee worden? Dat kan hier.