Deze week: Dionne Stax en Michiel van Erp

Alles weten over de televisie van 8 t/m 14 mei? Nummer 19 van Avrobode van 2021 is uit! Lees hier wat u in deze editie kunt verwachten.

Interview Dionne Stax

Dionne Stax leerde koningin Máxima door haar journalistieke werk van afstand kennen. In Dionne dichtbij: Máxima wil ze meer leren over haar achtergrond. ‘Ze is de kroon op haar ouders droom.’

Groot interview Michiel van Erp

Documentairemaker en toneelregissseur Michiel van Erp (57) maakt een vierdelige serie over de lhbtiq+-beweging in Nederland. ‘Het is interessant als mensen niet in de pas lopen en hun dromen durven na te jagen.

Sportlab Sedoc met Gregory Sedoc

Op de Olympisch Spelen in Tokio gaan atlete Dafne Schippers, windsurfer Kiran Badloe, wielrenster Annemiek van Vleuten en handbiker Jetze Plat voor de winst. Gregory Sedoc onderzoekt in Sportlab Sedoc hoe de wetenschap hen daarbij helpt.

Genieten met de Giro

Wielerfans kijken uit naar drie weken koers door Italië, maar de Giro is meer dan spannende sprints en slopende bergritten. Onderweg is er ook volop aandacht voor prachtige natuur en cultuur.

Al deze artikelen en meer vindt u in de Avrobode van week 19. Deze editie ligt nu in de winkel. Liever abonnee worden? Dat kan hier.